La nova ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, participarà demà en la inauguració del tercer Congrés de la Professió Mèdica de Catalunya, que es celebrarà a Girona. La cita, que serà un dels primers actes de Montserrat com a responsable de la cartera de Sanitat, reunirà un miler de metges catalans al Palau de Congressos amb l'objectiu de definir com ha de ser el professional que la societat del futur necessita i per renovar el compromís de la professió amb els ciutadans.

A més de Dolors Montserrat, l'acte d'inauguració del Congrés de la Professió Mèdica també comptarà amb la presència del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i de l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; mentre que el conseller de Salut, Toni Comín, assistirà a l'acte de cloenda, moment en què es farà pública la Declaració de Girona amb les conclusions de les ponències del congrés.

Durant els darrers mesos, la preparació del congrés organitzat pel Consell dels Col·legis de Metges de Catalunya ha estat oberta a la participació dels més de 40.000 facultatius de tot Catalunya, que han pogut fer aportacions als quatre eixos del congrés.

El debat de la cita girarà entorn de quatre qüestions: quin metge necessita la societat, com s'han de formar els nous metges, com poden facilitar les organitzacions sanitàries que el metge exerceixi el seu nou rol i els reptes ètics i deontològics que hauran d'afrontar els professionals.