El primer secretari del PSC de Girona i nou responsable adjunt d'Organització del partit, Juli Fernández, ha reclamat que es recondueixi la relació amb el PSOE després de la discrepància per la decisió dels socialistes catalans de saltar-se la disciplina de vot en la investidura de Mariano Rajoy.

Fernández, que forma part del grup d'afins a la que va ser candidata en les passada primàries, Nuria Parlón, ha guanyat pes en el partit després del congrés del passat cap de setmana i, ara, advoca per evitar la ruptura amb aquesta formació germana.

Mentre el líder del PSC, Miquel Iceta, s'ha citat amb el president de la gestora del PSOE, Javier Fernández, per a la setmana que ve, el primer secretari de Girona demana que «allò que es faci, que sigui de mutu acord», contrari a una ruptura unilateral des de Madrid. «Separar-nos no ajuda ningú», ha assenyalat Juli Fernández, qui sol·licita «prudència, sentit comú i diàleg» perquè les divergències actuals es resolguin. Juli Fernández és de l'opinió que «els socialistes catalans i espanyols» han d'anar «junts» i considera que, «si es prenen decisions unilaterals, s'equivocaran».

Del congrés del cap de setmana, el nou adjunt d'Organització subratlla que ha servit perquè «el partit consolidi el seu contracte social i democràtic amb el poble de Catalunya» i per posar en relleu un «gir a l'esquerra transformador, realista i que aposta per un canvi de model econòmic i per la lluita contra la desigualtat».

«També fa passos importants en l'adopció de mesures contra el canvi climàtic», precisa Juli Fernández, qui destaca que s'ha desenvolupat igualment la proposta del PSC sobre la relació entre Catalunya i Espanya «en reconèixer la primera com a nació».

La reforma del Senat i l'«adequació del partit a la nova política amb limitació de la durada de mandat, del nombre de càrrecs i de salaris» són també línies destaques per Fernández.

Tres representants gironins

«D'aquest congrés en sortim més forts, més units i preparats per ser útils a la societat», ha manifestat el líder socialista de Girona, que considera que la seva federació surt reforçada també en mantenir tres membres en els òrgans de poder -en referència a Silvia Paneque i Pere Caselles. Juli Fernández reconeix que, a més, el seu nou càrrec d'adjunt d'Organització li permetrà «trepitjar territori i tenir contacte amb els municipis, encara que és a la vegada una responsabilitat important».