L'Audiència de Girona va jutjar ahir un acusat de violar una noia en un pis de Figueres on ell vivia el 10 d'agost del 2009. La víctima, que en aquell moment era la xicota del nét de l'acusat, va arribar al domicili de matinada després d'haver sortit de festa a Lloret de Mar i Figueres. Segons la fiscalia, la noia es trobava sota els efectes de l'alcohol i tenia les seves capacitats disminuïdes. La fiscal demana 6 anys de presó per un delicte d'abús sexual amb penetració.

Durant la declaració, l'acusat va assegurar que les relacions sexuals van ser consentides i que la víctima sabia en tot moment el que es feia malgrat caminar «fent esses». També va explicar que l'any anterior havien tingut una relació sentimental però que no ho havia dit fins ara per «vergonya» i per amagar-ho a la seva dona, que també es trobava en el domicili en el moment dels fets.

Durant el judici, la víctima va declarar a porta tancada. Segons la fiscalia, la noia no recorda res del que va passar perquè estava sota els efectes de l'alcohol. Quan es va despertar unes hores després, va notar que havia tingut sexe però que no era capaç de recordar el que havia passat.

A continuació, va començar a cridar i plorar que l'havien violat i va encarar-se amb l'acusat i amb un altre noi que també era al pis apuntant-los com a possibles autors de l'agressió. Segons va explicar aquest últim, de seguida va negar que hagués estat ell.

Durant el judici es van aportar les proves d'ADN que confirmen que qui va tenir relacions sexuals amb la denunciant aquella matinada va ser l'acusat.

El judici continuarà avui amb el testimoni de l'altra noia que va sortir amb la víctima de festa i que ahir no es va presentar a les dependències judicials.