El regidor i portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, Sergi Albrich, serà el nou conseller del grup comarcal d'ERC al Consell Comarcal del Ripollès. Albrich prendrà possessió en substitució de l'exregidor a l'Ajuntament de Campdevànol Jaume Garcia, el qual va dimitir al setembre per motius personals. La previsió és que, si no hi ha cap impediment en la tramitació, Albrich prengui possessió en el ple de dimarts, dia 15 de novembre.

Albrich és regidor a l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses des del 2009. També és el president de l'agrupació local d'ERC a Sant Joan. Albrich és doctorat en geologia i disposa de la titulació de Màster en Govern.

Amb la seva incorporació, el grup d'ERC al Consell Comarcal de la Garrotxa quedarà conformat per Jordi Batchelli (regidor i primer tinent d'alcalde a l'Ajuntament de Camprodon), Roger Bosch (regidor portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Ripoll), Joan Dorda, alcalde de l'Ajuntament de Campelles i Josep Tremps, alcalde de l'Ajuntament de d'Ogassa.

Els republicans són la segona força al Consell Comarcal del Ripollès. Són l'oposició al PartitDemocrataCAT.