El Sindicat d'Estudiants repetirà la vaga contra les revàlides el dijous 24 de novembre, gairebé un mes després de la primera -el 27 d'octubre-, que a Girona va treure prop de 300 estudiants de Secundària al carrer. En aquesta ocasió la crida a aturar les classes es fa amb la premissa: «No ens enganyen! Fora revàlides franquistes». A Girona, la manifestacio s'ha convocat per les 12 del migdia a la plaça de la Constitució.

D'altra banda, la Federació d'Educació de CCOO ahirr va exigir al Departament d'Ensenyament «claredat» en l'aplicació de revàlides i en el manteniment de la selectivitat a Catalunya. Mitjançant un comunicat, el sindicat va assegurar que «la comunitat educativa està pendent» de conèixer la postura del Govern de la Generalitat respecte a l'aplicació de la Lomce -coneguda com a Llei Wert. Segons CCOO, l'aparició de l'esborrany d'Ordre Ministerial que regula les característiques de les proves per a aquest curs «posa de manifest» que la previsions de l'executiu central quant a l'aplicació de la Lomce «segueix punt per punt».

CCOO entén que la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha de «donar explicacions clares i precises a la ciutadania» sobre les previsions que té el seu govern per als milers d'alumnes que aquest curs acaben l'ESO o el Batxillerat, més enllà de no assistir a les reunions convocades pel Ministeri d'Educació per analitzar les noves avaluacions finals d'etapa.