Creu Roja envia material a Haití amb aportació econòmica gironina

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha donat 1.930 € a l'enviament per mar de 1.000 «kits» humanitaris

14.11.2016 | 14:26

El port de Barcelona serà, la setmana vinent, el punt de sortida d'un miler de «kits» d'higiene destinats als damnificats per l'últim terratrèmol que va afectar Haití i que ha reunit la Creu Roja. L'enviament de l'ajuda humanitària per mar ha comptat amb una aportació de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, que s'ha concretat en 1.930 euros. Aquesta acció es va posar en marxa ahir i ha rebut l'ajuda econòmica de quatre consistoris catalans, entre els quals només n'hi ha un de gironí.

La campanya l'ha promoguda Creu Roja Catalunya, amb la implicació de la seva delegació a Girona. L'enviament de 1.000 «kits» d'higiene a Haití, que tenen com a objectiu ajudar la població que el 27 de setembre va patir els efectes de l'huracà Matthew, va començar ahir al matí en el magatzem d'ajuda humanitària i emergències de la Creu Roja a Catalunya, situat a la Pobla de Claramunt. Des d'aquí, el material es va carregar en vehicles que el van traslladar fins al port de Barcelona per tal d'embarcar-los. D'acord amb la planificació, el proper 16 de novembre, els «kits» sortiran via marítima en direcció a Port-au-Prince (Haití), on està previst que arribi d'aquí a tres setmanes.

Crida internacional

Aquest enviament d'ajuda humanitària servirà per complemetar les accions per facilitar l'accés d'aigua potable i el sanejament que ja s'hi està fent. La iniciativa s'emmarca en una crida d'emergència de la Federació Internacional de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja.

A més de l'aportació econòmica de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, l'expedició també té el suport dels consistoris de Terrassa, Igualada i l'Hospitalet de Llobregat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema