La primera part de la reforma de la residència Santa Joaquima, a l'antic hospital Sant Jaume, començarà abans d'acabar l'any. Primer faran la cuina, despres l'entrada principal i al final tota la primera planta.

Les obres duraran entre 3 i 4 anys i quan acabin els 65 residents (ampliables a 100) tindran una vida en residència el màxim de similar que a casa seva. El cost del canvi -segons va explicar l'alcalde, Josep Maria Corominas (CiU)-serà de 3 MEUR. Prop de la meitat seran finançats pel fons de la Caixa que gestiona el Departament d'Afers Socials i l'altra meitat anirà a càrrec del Patronat de la FundacióHospital Sant Jaume. L'alcalde i president del Patronat va avançar que preveuen vendre patrimoni de la Fundació per tal de finançar les obres.

Ahir, la a consellera d'Afers Socials, Dolors Bassa, va visitar les instal·lacions i va anunciar que l'aportació de l'Obra Social la Caixa per aquest any és de 180.000 €. Seran una injecció als 500.000 € previstos per la primera part de l'obra.

Al final, la residència estarà repartida en 4 petites residències. Segons va explicar Estanis Vayreda (regidor de Promoció Municipal per CiU) la tendència general és evitar concentracions excessives de persones.

Ara la residència Santa Joaquima té 65 places. Trenta-nou estan definides com a col·laboradores. L'Administració ajuda les famílies a pagar la despesa de residència. Les altres 26 són privades.

És a dir, els residents s'han de pagar l'estada. La consellera va anunciar 21 places col·laboradores més per a Olot per un termini curt de temps.