Un total de quaranta-set equips de sis ciclistes han pres la sortida aquest matí a Sant Gregori amb l'objectiu de pedalar recollir fons per ajudar els malalts de càncer i les seves famílies en la primera edició de l'Oncobike, un repte esportiu i solidari impulsat per la Fundació Oncolliga Girona i Klassmark.

Els equips, formats per sis membres, han pres la sortida a les 8 del matí a la zona esportiva de la Pineda de Sant Gregori, amb el repte de recórrer 206 km per camins i pistes de la Vall de Llémena, a cavall entre el Gironès i la Garrotxa. Tot i tractar-se d'una prova no competitiva, l'Oncobike ha estat un repte exigent per als corredors, que han hagut de superar un desnivell acumulat de 5.750 metres positius i han fet bona part del recorregut de nit, guiant-se mitjançant el sistema GPS.

L'itinerari s'ha dividit en vuit trams, amb set punts de control. Només en aquests punts els equips podien fer els relleus que consideressin oportuns. Els punts de control estaven situats a Sant Martí de Llémena (km 33,5), Sant Esteve de Llémena (km 54), Sant Aniol de Finestres (km 83), Sant Esteve de Llémena (km 99), Biert (km 125), Camós (km 143,5) i Canet d'Adri (km 166).

L'equip Tactic Karbon Team, format per David Coma, Marc Hospital, Jordi Ramot, Sergi Bassas, Pere Letamendi i Eduard Baró, ha estat el primer a aconseguir el repte, amb un temps de 11 hores 34 minuts. La resta d'equips s'espera que vagin arribant al llarg de la nit del dissabte i la matinada del diumenge. La previsió dels organitzadors és que els últims a arribar ho facin amb un temps màxim de 20 hores.

Els diners recollits (25.314 euros a data d'avui) es destinaran a millores en els dos pisos-residència que l'Oncolliga té al barri de Sant Ponç de Girona, a tocar de l'Hospital Dr. Josep Trueta.