L'Ajuntament de Vilablareix ha aprovat el pressupost de 2017, que puja a 3,43 milions d'euros, amb els vots a favor d'ERC i CiU i l'abstenció del PSC. Els nous comptes municipals preveuen una despesa en inversions de 535.000 euros, cosa que suposa un ?increment del 58% respecte l'any passat.

Entre les principals inversions previestes hi ha la compra d'un local a la plaça del Perelló per ampliar les dependències municipals (110.000 euros), la renovació de l'enllumenat públic (57.000 euros), la instal·lació d'una caldera de biomassa al pavelló (35.000 euros), les millores corresponents a la implantació del projecte de mobilitat urbana i l'arranjament d'una part de la xarxa de sanejament (150.000 euros). També es durà la terme la reforma dels vestidors de la piscina municipal, amb un pressupost de 40.000 euros.

Pel que fa a les inversions emmarcades dins el Pla d'Acció per l'Energia Sostenible es contempla una despesa d'uns 50.000 euros en la renovació de l'enllumenat i els tancaments de l'escola, així com també en millores energètiques al pavelló municipal.

L'alcalde, David Mascort, va destacar que aquest pressupost segueix la línia dels darrers anys, augmentant l'estalvi ordinari, «la qual cosa ens permet dur a terme més inversions». I va afegir que, «en dos anys, hem aconseguit reduir l'endeutament en un 26% i hem passat del 66 al 42,5%». «Aquest any centrem les inversions sobretot en la millora i ampliació dels equipaments municipals», va concloure Mascort.

El ple de Vilablareix també va aprovar per unanimitat la moció de suport al referèndum, al procés constituent i als ens locals i electes investigats per processos relacionats amb la sobirania.