Els càmpings gironins han rebut aquest estiu un 8 % més de campistes

Entre els mesos de juliol, agost i setembre els establiments van arribar quasi als 5,5 milions de pernoctacions

17.11.2016 | 01:47

Els càmpings gironins van rebre aquest estiu un 8 % més de campistes que l'estiu del 2015. Entre els mesos de juliol, agost i setembre, els càmpings de les comarques de Girona van rebre 773.038 clients, pels 715.212 d'aquests mateixos mesos de l'any passat, segons les dades de què disposa l'Institut Nacional d'Estadística. Pel que fa a les pernoctacions s'han incrementat un 61 % respecte a l'estiu de 2015. L'increment és lleugerament menor al del nombre de campistes perquè les estades s'han escurçat.

Per origen dels campistes, crida l'atenció el fort increment dels espanyols i catalans, signe evident que la crisi està cada vegada més oblidada. Els 319.201 campistes nacionals suposen un increment del 12,9 % amb relació als tres mesos d'estiu del 2015. Els campistes estrangers, per la seva banda, s'han incrementat en un 5%, fins arribar als 453.837.

Segon increment consecutiu

És el segon increment consecutiu que es produeix des del de l'any 2015, que va arribar després de set anys seguits de resultats negatius.

Les instal·lacions campistes gironines han invertit 45,5 milions d'euros en els tres últims anys per consolidar la seva oferta, cosa que explica en gran mesura el creixement que han experimentat els dos darrers estius. La xifra de treballadors en la temporada d'estiu als càmpings gironins arriba a 6.500 persones.

L'assemblea de l'Associació de Càmpings de Girona ja havia avançat a finals de setembre que tancaria l'estiu amb millors resultats que un any abans. Tot i que la patronal xifrava la millora en dades menors que l'INE -un 1,2 %- els seus representants no amagaven la satisfacció. De fet, l'Associació de Càmpings de Girona farà una inversió de 300.000 euros per atraure de cara al 2017 el mercat escandinau, que actualment és minoritari a la Costa Brava. La intenció és augmentar l'ocupació durant els mesos de juny, la primera setmana de juliol i setembre, una època on els càmpings no registren el ple absolut. El president de l'Associació, Miquel Gotanegra, creu que continuar invertint és clau perquè "la competència és important".

Al global de Catalunya, les coses han anat de manera similar. Els càmpings de la província de Barcelona han incrementat l'ocupació un 10 % aquest estiu, amb augments de fins al 20 % en alguns complexos de platja -els que millors resultats han obtingut, amb una mitjana de creixement d'entre el 10 i el 15 %- i d'entre el 5 % i el 10 % en els d'interior, segons dades de l'associació que els agrupa. Ho explicava fa unes setmanes el president de l'Associació de Càmpings de la Província de Barcelona, Francisco José Caballé.

Caballé, a més, apuntava a les causes de la millora experimentada pels càmpings catalans: "L'excel·lent climatologia, l'absència d'incendis i la recuperació econòmica, que ha fet augmentar els visitants tant d'Espanya com estrangers -que han reduït despesa- i ha allargat la temporada fins a finals de setembre, tot i que ha caigut el període d'estada mitjana".

Va afegir que l'amenaça terrorista a Europa també ha afavorit l'afluència als càmpings: "És trist, però ens ha beneficiat", va reconèixer.

Els càmpings de Tarragona també van augmentar els percentatges d'ocupació, i així mateix van notar un fort creixement del turisme nacional, igual que en el cas dels gironins.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Un incendi als marges de la carretera de Vilopriu obliga a tallar la via més d´una hora

Un incendi als marges de la carretera de Vilopriu obliga a tallar la via més d´una hora

Les flames, que no es van estendre a la zona boscosa, van afectar una petita àrea dels vorals de...

Banyoles frena els pisos tutelats del Bisbat i vol més protecció del jaciment arqueològic

Banyoles frena els pisos tutelats del Bisbat i vol més protecció del jaciment arqueològic

?L'Ajuntament demana al Patronat Santa Creu que retoqui l'avantprojecte presentat aquest estiu, ja...

Una explosió providencial

Una explosió providencial

Els gihadistes preparaven des d'Alcanar un atemptat molt més mortífer, però la deflagració els va...

«Vam començar a sentir els trets però ens vam pensar que eren focs artificials»

«Vam començar a sentir els trets però ens vam pensar que eren focs artificials»

?«Va ser una sensació de pànic, de por i desesperació i el cor m'anava a 100 per hora», comentava...

Investiguen si la mort d´un home a Sant Just té a veure amb els atemptats

Investiguen si la mort d´un home a Sant Just té a veure amb els atemptats

?Un jove va aparèixer apunyalat dins d'un vehicle que s'havia saltat un control ?No hi ha proves...

Enllaços recomanats: Premis cinema