La primera edició de l'Oncobike, el nou repte esportiu i solidari impusalt per la Fundació Oncolliga Girona i Klassmark, va reunir aquest dissabte 47 equips de sis ciclistes disposats a pedalar més de 200 quilòmetres per la lluita contra el càncer. La cita, pensada pels amants del ciclisme de muntanya, ha recaptat de moment 25.314 euros que es destinaran a millorar els dos pisos residència que l'Oncolliga té a tocar de l'hospital Josep Trueta i que posa a disposició dels malalts oncològics que preveuen una llarga hospitalització una habitació prop del centre de manera gratuïta.

Els 47 equips van prendre la sortida a les 8 del matí a la zona esportiva de la Pineda de Sant Gregori, amb el repte de recórrer un total de 206 quilòmetres per camins i pistes de la Vall de Llémena. Tot i tractar-se d'una prova no competitiva, l'Oncobike va ser un repte exigent per als participants, que van haver de superar un desnivell acumulat de 5.750 metres positius i van fer bona part del recorregut de nit, guiant-se mitjançant el sistema GPS.

L'equip Tactic Karbon Team -integrat per David Coma, Marc Hospital, Jordi Ramot, Sergi Bassas, Pere Letamendi i Eduard Baró- va ser el primer a aconseguir el repte, amb un temps de 11 hores 34 minuts. La resta d'equips van anar arribant al llarg de la nit del dissabte i la matinada del diumenge i la previsió dels organitzadors era que els últims a arribar ho fessin amb un temps màxim de 20 hores.

L'itinerari es va dividir en vuit trams, amb set punts de control. Només en aquests punts els equips podien fer els relleus que consideressin oportuns.

Per a aquells equips que es van voler sumar a aquest repte solidari però que no es consideraven prou preparats per fer el recorregut original de 206 quilòmetres, l'organització havia previst un track més curt -143 quilòmetres- i amb menys desnivell positiu -3.743 metres-, batejat com a Oncobike Express.

Per poder participar en l'Oncobike cada equip ha hagut de fer un donatiu mínim de 500 euros a la Fundació Oncolliga Girona, però encara se'n poden fer més. L'entitat destinarà els diners a millorar el servei de llar residència amb unes reformes pressupostades en 20.000 euros. Els pisos es van adquirir els anys 1998 i 2006 i han acollit desenes de malalts oncològics i familiars.