El portaveu parlamentari del PPC, Enric Millo, va criticar el president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch, després que aquest presentés una proposta de retirar les banderes espanyoles de les localitats adherides a l'associació, a través d'un acord del ple dels ajuntaments.

Millo diu que aquesta solució suposa "fer trampa", demana a Buch que se centri a donar els serveis que necessiten els ciutadans dels pobles i assegura que l'ACM fa "seguidisme" de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). "Em sembla absolutament fora de lloc que es posi els ajuntaments al servei de la causa independentista, que no comparteix tothom", afirma. El diputat popular també es refereix a la manifestació que es farà aquest diumenge a Barcelona en defensa de les institucions catalanes com un acte que "atempta contra la democràcia".

El popular va aprofitar ahir un

acte de partit a Blanes per carregar contra el president de l'ACM. Millo va dir que Buch ha fet "un mal ús" de la funció de president i va assegurar que la proposta de retirar la bandera espanyola dels consistoris catalans és il·legal. A més, va pronosticar que molts municipis abandonaran l'ACM.

Millo va demanar que "es recuperi el seny i la responsabilitat" i va reclamar que no es facin crides a la desobediència.