El món del vi ha estat el protagonista aquest cap de setmana a Calonge, on s'ha celebrat un any més la Festa del Vi Nou i la Festa Major de Sant Martí. La festa, que va començar la setmana passada, ha concentrat la majoria d'activitats aquest cap de setmana.

El taller d'iniciació de còctels amb vi, tast maridat de vins de la Ruta DO Empordà amb flors silvestres de la Costa Brava i fins i tot una obra de teatre, Un tast reial, han estat algunes de les novetats més destacades de la programació d'enguany.

Tot i les noves incorporacions, en la programació de més de 60 activitats relacionades amb el vi es van mantenir propostes d'anys anteriors com els tallers de cuina del vi, les visites guiades i els tasts de vins als cellers del municipi.

Els carrers del centre històric també van participar de la festa i els visitants van poder comprar productes artesans i vi dels cellers del municipi a les més d'un centenar de parades que es van instal·lar al voltant de la plaça Major i del seu entorn. A més, la capella del Carme ha acollit l'exposició de maquinària vitivinícola antiga.

D'altra banda, Calonge també ha celebrat aquest cap de setmana la Festa Major de Sant Martí amb el tradicional concurs de cuina. Els peus de porc amb cargols van ser el plat per cuinar en aquesta edició.

La cultura ha estat durant tot el cap de setmana l'eix de la Festa Major, amb exposicions com la que commemorava els 10 anys del Club Moto Clàssic Calonge al castell o la 5a Nit de Cabaret, de la qual es va poder gaudir el divendres. Un espectacle multidisciplinari de música, dansa, teatre, circ, màgia, poesia i audiovisuals de joves de Calonge i de rodalies que organitzava l'Associació Juvenil i Cultural Pengim-Penjam, en motiu de la festa.