El municipi de Lloret de Mar va retornar aquest cap de setmana als temps medievals. Els carrers del centre històric de la vila es van omplir de parades amb cabanes, artesans, mercaders, malabaristes i màgia, tot ambientat amb la tradicional música dels joglars i dels trobadors. I és que la vila de Lloret celebrava la seva XVI edició de la Fira Medieval, que any rere any atrau centenars de persones. El públic va poder gaudir de diferents demostracions d'oficis artesans, de tallers, de jocs i també d'una divertida ludoteca per als més menuts, entre moltes altres activitats.

La fira va arrencar el dissabte amb l'obertura del mercat on comerciants, artesans i mestres d'ofici van exposar els seus treballs. Tot i això, va ser el pregó inaugural a càrrec de músics, comediants, joglars, equilibristes i diferents personatges que van donar la benvinguda oficial als visitants a dos quarts de dotze del migdia a la plaça de Piferrer de Lloret.

Durant la primera jornada, es va poder gaudir d'un espectacle de lluita en viu combinada amb explicacions sobre costums medievals, com també d'una cercavila amb personatges típics de l'època, entre altres exhibicions. Les acrobàcies també van tenir el seu protagonisme el dissabte amb el Circ d'habilitat i humor, un espectacle de lluita i acció.

A la tarda, pels carrers de Lloret s'hi van poder veure combats entre cavallers, diferents desfilades com la del soldat medieval Etili, la dels esclaus, la de músics d'Orient, la del príncep sensible, la dels faquirs, la de la comparsa dels bojos i la de la ballarina oriental. Un espectacle de foc i pirotècnia amb equilibris, malabars i bufadors de foc va posar el punt final al primer dia de la Fira Medieval.

El dia d'ahir va arrencar amb una cercavila de músics, còmics i joglars a un quart de dotze, on també s'hi van poder veure diferents personatges medievals i ballarines vingudes des de l'orient. Amb una programació semblant a la del dia anterior, les grans novetats d'ahir van ser l'acció teatral i itinerant Romà dels boscos i El perfumista; la funció circense itinerant La catapulta; l'espectacle itinerant Les bufonadesLa mort; i també es va poder gaudir de nous espectacles de lluita i acció com La venjança d'Hipòlita i El tresor maleït. Amb motiu de la fira també es va celebrar una visita guiada al Castell de Sant Joan, on el públic va poder descobrir tots els detalls d'aquest element del Museu Obert de Lloret. La fira va posar el seu punt final amb una cercavila de clausura amb equilibristes, coreografies i molt d'humor.