Un 45% dels olotins no recicla bé els recipients petits. És a dir, les ampolles de plàstic, els paquets de llet, les bases dels embolcalls per a la carn i d´altres objectes fets de materials plàstics. Segons va explicar Josep Guix, regidor de Medi Ambient pel PSC, quasi la meitat del material que la gent llença als contenidors grocs és incorrecte. El fet provoca un encariment de la recollida, perquè l´empresa que selecciona els residus té més feina i cobra més.

Un 22% dels residus impropis corresponen a paper i cartró, un 11% a vidre i un 10% a matèria orgànica. En menys quantitat, també hi han localitzat peces de roba, runes, petits electrodomèstics o residus que els veïns haurien de dipositar al contenidor verd de rebuig.

Es tracta d´una situació que han constatat als diferents llocs de la ciutat analitzats, sense que hagin trobat diferències significatives segons el barri o la zona.

Davant la necessitat de millorar aquestes dades i amb l´objectiu de reduir els impropis fins al 30% al llarg del 2017, l´Ajuntament d´Olot acaba de posar en marxa unacampanya informativa.

El regidor de Medi Ambient ha explicat que, des de fa dies, dues persones recorren els barris d´Olot per informar les veïnes i els veïns en el moment de llençar les escombraries. L´objectiu és detectar en el lloc les pràctiques de selecció de les olotines i els olotins i resoldre els dubtes. És a dir, un agent cívic observarà el moment de llençar els residus i explicarà com s´ha de fer. Josep Guix ha afirmat que «si el ciutadà vol, se l´informarà dels dubtes que generi la selecció dels residus».

La campanya dels informadors durarà fins al febrer del 2017. Cada dia, un olotí produeix 1,11 quilos d´escombraries. De moment, l´Ajuntament ha aconseguit reciclar un 36% dels residus. Es tracta d´un percentatge encara força allunyat per arribar a l´ideal d´un selecció de residus superior al 50%.