La Guàrdia Civil ha descobert un punt de desballestament de vehicles il·legal al polígon de Cal Gat de Sant Joan de les Abadesses. El seu propietari ha acabat denunciat.

Els agents del Seprona de Puigcerdà -especialistes en medi ambient- són els que van tenir coneixement d'aquesta possible activitat il·legal i després de fer diverses indagacions van anar fins al taller i punt de desballestament juntament amb agents de la Guàrdia Civil de Ripoll.

Els policies van inspeccionar la parcel·la el dimecres passat i en aquest punt del polígon hi van trobar diversos vehicles desballestats així com restes d'olis, i altres líquids procedents d'automòbils.

En el moment de la seva arribada hi havia els treballadors i després identificar-los, la Guàrdia Civil van contactar amb el propietari del punt de desballestament.

Aquest no va poder demostrar que tenia les autoritzacions pertinents per al desballestament, emmagatzematge ni tractament de les restes de vehicles, com són els olis, plàstics, recanvis, líquids diversos -fre, refrigerant, entre altres-.

Cal destacar a més, que el punt de desballestament es troba a encara no a 150 metres del riu Ter, cosa que segons la Guàrdia Civil també comportava un perill de contaminació de les aigües del riu per la filtració de líquids.

Davant de les evidències, els agents van comunicar al propietari que se'l denunciava i se li aixecava una acta per infraccions a la normativa sobre recepció, tractament i emmagatzematge de productes perillosos per al medi ambient. Una acta que es va remetre a l'Agència Catalana de Residus i als Serveis Territorials d'Indústria de Girona.