Dotze joves han trobat feina al Pla de l’Estany gràcies al programa de Garantia Juvenil, impulsat per la Unió Europea i el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Els joves, que es van incorporar ahir als seus llocs de feina, treballaran al Consell comarcal i als ajuntaments de Banyoles i Porqueres durant un període de sis mesos.

Pel que fa al Consell comarcal del Pla de l’Estany s’han incorporat una educadora ambiental, una investigadora social, un auxiliar en turisme, una integradora social i una monitora de centre ocupacional per a persones amb discapacitat. Uns altres cinc joves treballaran mig any a l’Ajuntament de Banyoles, en concret un tècnic auxiliar informador de joventut, una administrativa i tres auxiliars administratius. Per la seva banda, a l’Ajuntament de Porqueres es va incorporar una dinamitzadora juvenil i un enginyer tècnic industrial.

Aquestes ofertes anaven dirigides a joves inscrits al sistema de Garantia Juvenil que complissin els requisits de tenir entre 16 i 29 anys, estar inscrits al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) com a demandants de feina i tenir la titulació requerida específica per al lloc de treball.

Subvenció del SOC

Aquesta convocatòria s’ha fet en el marc de la subvenció del SOC, destinada a incentivar la contractació en pràctiques de persones fins a 29 anys, beneficiàries del Programa de Garantia Juvenil, inscrites com a demandants d’ocupació no ocupades al SOC. A l’octubre, al Pla de l’Estany hi havia 447 menors de 30 anys inscrits a l’atur, la franja d’edat en la qual el Pla de Garantia Juvenil vol reduir l’índex de desocupació.