El pressupost del Consell comarcal del Pla de l'Estany per al 2017 supera els 10,5 milions d'euros, amb un increment de gairebé 131.000 ? respecte al 2016. Les àrees de Medi Ambient, Benestar Social, Educació i del Centre Ocupacional i Especial del Treball (Coiet) tenen les partides econòmiques més elevades, tot i que els nous comptes es caracteritzen pel continuisme.

El president de l'ens comarcal, Jordi Xargay, va afirmar que s'ha apostat per la promoció econòmica i pels serveis socials, i va avançar que, de cares a l'any vinent, s'ha fet una reestructuració del Coiet que donarà més serveis als ajuntaments. Aquests es concretaran en els àmbits del manteniment, la jardineria, les tasques relacionades amb el medi ambient o amb la recollida de trastos, per exemple. Del pressupost aprovat ahir a la tarda, Xargay va destacar que «per primera vegada en anys es podrà fer una mica d'inversió, encara que sigui de manteniment». Sobre la poca variació dels comptes comarcals en els últims exercicis, el president va recordar que «són partides molt finalistes que no depenen del Consell».

El pressupost de l'any vinent al Consell Comarcal del Pla de l'Estany puja a 10.528.776,65 euros. En el capítol de despeses, sobresurten les partides per a Medi ambient, amb 2.639.666,72 ?; Benestar social, amb 2.496.559,50; el Coiet, amb 1.619.173,49; i Educació, amb 1.434.223,82. D'altra banda, els comptes reserven 181.888,74 euros per cobrir el deute públic del Consell Comarcal, una xifra inferior als més de 205.000 ? d'aquest any; una rebaixa que, tal com va explicar el president, es deu la fet que s'ha amortitzat una pòlissa de crèdit.

El ple del Consell Comarcal va aprovar el nou pressupost amb els vots a favor de CiU i ERC, mentre que la CUP hi va votar en contra perquè atribueixen el continuisme a una manca de projecte polític i «d'idees, imaginació i valentia». La CUP va criticar el volum de les partides per a sous o que «el cost de locomoció dels càrrec electius sigui el mateix que el total de l'assignació dels grups comarcals o que tots els càrrecs del consell, a part del sou que perceben, cobrin dietes i locomoció». El partit de l'oposició també va trobar a faltar partides extraordinàries per a mesures socials d'emergència i de suport al procés independentista; així com també va qüestionar que s'hagin pressupostat 43.000 ? per a diversos estudis que no es concreten.