La Consulta Ciutadana per al nou Firal d´Olot va quedar oberta ahir a les 8 del matí. En aquesta hora va quedar constituïda la junta electoral. Són les persones que vetllen perquè el procés es faci amb garanties. Està formada per la secretària, el cap tècnic informàtic,el lletrat d´Urbanisme i el cap d´Àrea d´Infraestructures.

En el moment d´obertura dels comicis electrònics, la secretària Gloria Gou va guardar el codi que servirà per obrir el sistema el dia 22 de novembre a les 20 hores, un cop la votació hagi quedat tancada. L´obertura per saber el resultat també tindrà lloc en presència de la Junta Electoral.

Ahir al matí, els ciutadans que van anar a l´Ajuntament per motiu dels comicis del Firal van mirar els plàfons i les maquetes per tal de tenir elements per poder formar la seva opinió. Alguns d´ells van aprofitar per acostar-se a l´Oficina del Ciutadà, ubicada al costat, i votar.

Van ser una mínima part dels 29.175 olotines i olotins de més de 16 anys que podran votar. Alguns d´ells van aprofitar per fer-ho a l´Oficina del Ciutadà. Els altres van anar a casa seva per decidir amb un clic entre 101 plàtans de Forgas Arquitectes, Teixir, cosir i vestir de Xevi Bayona XAA Arquitectura - Bach Arquitectes - Lluís Paumé i Un Tossol i dos Triais de Birulés Cabré Romans Arquitectes - Pau Sabata - CREArquitectura.

Es pot votar tantes vegades com es vulgui i modificar el vot, ja que l'única que quedarà registrada serà l'última de les opcions que s'hagi marcat. L'única manera de votar és a través de l'ordinador. Per ajudar a aquelles persones que tinguin dificultats amb la informàtica s'han habilitat diversos llocs presencials amb ordinadors i personal disposat a donar un cop de mà amb la tecnologia. Aquests espais són la Biblioteca Marià Vayreda, l'Hospital d'Olot, l'Institut Municipal de Promoció, l'Institut Municipal d'Educació, el Consorci d'Acció Social i l'Oficina Jove Ideal.

L´alcalde Josep MariaCorominas va votar quan passaven pocs minuts per les 8h del matí. Corominas va fer una crida a la participació «per aconseguir que el màxim número d´olotines i olotins donin la seva opinió dels projectes i per donar una bona imatge de ciutat».

La consulta ciutadana atorgarà fins a un màxim de 45 punts als projectes finalistes. Els resultats de la votació, segons el suport rebut i en funció de la participació a la consulta, s´afegiran a la valoració del jurat a partir de diferents aspectes tècnics a cada proposta (fins a un màxim de 45 punts). El cost i el termini d´execució del projecte acabaran de definir (10 punts màxim) el projecte guanyador del concurs d´idees del nou

A partir dels resultats tindrà lloc l´adjudicació del projecte. Les obres està previst que comencin a mitjans del mes de juny del 2017 i durin fins al juny del 2018.El cost de les obres voltarà els 4 MEUR.

El lloc més genuí d´Olot

El Firal és el cor urbà d´Olot. Ubica el mercat setmanal i bona part dels principals actes de les Festes del Tura i de les Fires de Sant Lluc. En conseqüència és l´indret de la trama urbana més fotografiat i dibuixat.

La forma de passeig actual deriva del 1848. Des del 1909 rep el nom de Passeig d´en Miquel Blay. Es tracta d´un escultor olotí de renom internacional. La darrera pavimentació de principis dels anys setanta. Ara la pavimentació d´aquella època ha arribat al termini final.