El dirigent del PP català i fins ara diputat gironí de la formació al Parlament, Enric Millo, va ser nomenat ahir nou delegat del Govern espanyol a Catalunya. Millo va deixar ahir al matí la seva acta de diputat després de gairebé dues dècades a la cambra catalana i poques hores després, al migdia, el portaveu de l´Executiu espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, va confirmar el seu nomenament com a nou delegat de l´Estat, en substitució de María de los Llanos de Luna.

Malgrat que Méndez de Vigo no es va pronunciar sobre si el seu perfil era el més adequat per a aquesta nova etapa política de l´Executiu de Mariano Rajoy, va dir que les persones «són importants» però «el tarannà i la voluntat ho són més». De fet, Méndez de Vigo va justificar els canvis en el nou Executiu de Rajoy, i no només aquest, dins els «temps nous» d'aquesta legislatura. «Totes les peces que el Govern central està movent encaixaran en aquesta voluntat negociadora, d'escoltar l'altre» i buscar acords, va afegir.

El mateix Millo va posar de manifest ahir que es proposa donar «màxima continuïtat» a la feina de la seva predecessora i va descartar «un canvi de tarannà», si no que a l'hora d'exercir els càrrecs «cadascú és com és», recordant, en tot cas, que «sempre» ha tingut bona relació amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ja que tots dos es coneixen de Girona.

Acompanyat pel líder del PP català, Xavier García Albiol, la presidenta de la formació, Alícia Sánchez-Camacho, i l'exministre Jorge Fernández Díaz, Millo va assegurar que és «un honor» exercir aquest nou càrrec en un moment «especialment important». Així mateix, va garantir que com a representant de l´Executiu espanyol pretén servir «al conjunt dels catalans», ja que va anunciar que treballarà per demostrar que «el govern d'Espanya també és a Catalunya i no només a Madrid».

Dilluns, presa de possessió

Millo es va mostrar ahir «content, satisfet i honorat» després d´haver estat «escollit» per a aquest nou càrrec, cosa que va atribuir a Mariano Rajoy directament. També va sentenciar que intentarà «donar continuïtat» a la tasca que ha desenvolupat Llanos de Luna des de finals del 2011. El nou delegat del Govern espanyol a Catalunya serà presentat a Barcelona dilluns vinent al migdia, en presència de la vicepresidenta de l´Executiu, Soraya Sáenz de Santamaría.