La baixa d´Enric Millo com a diputat al Parlament, per ocupar el nou càrrec de delegat de l´Estat a Catalunya, suposa que, com a mínim, hi haurà un canvi de cadires. Aquest escó del PP que deixa lliure Millo, i que correspon a la circumscripció de Girona, l´ocuparà Sergio Santamaría. De fet, Santamaría no trepitjarà la cambra catalana per primera vegada perquè ja va ser diputat al Parlament en la legislatura passada (entre el 2012 i el 2015), quan el PP tenia dos escons per Girona.

En les últimes eleccions al Parlament, Millo liderava la llista del PP per Girona, amb Santamaría a la segona posició. Tot i això, el PP només va obtenir un diputat gironí el 27-S i Santamaría va quedar fora de la cambra catalana. També l´any passat, en les eleccions municipals, Santamaría va ser el cap de llista del PP a Salt.

Pel que fa al càrrec de president del PP a Girona, i que Millo ocupa des del 2008, no es preveu que es produeixi -de moment- cap canvi. Fonts del PP van assegurar ahir que es mantindrà l´estructura directiva del partit a la província de Girona, amb Millo al capdavant.

«Escepticisme» català

Davant el nomenament de Millo, ahir es van produir diferents reaccions en àmbit polític. La Generalitat va acollir amb «escepticisme» el nomenament i la possibilitat de canvis en el tarannà i en les relacions institucionals, segons fonts del Govern català consultades per Efe, que van apuntar que jutjaran Millo per les iniciatives que adopti, si bé van celebrar la marxa de Llanos de Luna, a la qual consideren la delegada «més hostil» amb les institucions catalanes.

El líder del PSC, Miquel Iceta, va assegurar que és «motiu de celebració» el nomenament, «sense que ningú pugui interpretar -va manifestar- que es pugui desmerèixer Llanos de Luna». El portaveu d'ICV, Ernest Urtasun, va valorar com a «positiu» i una «bona notícia» que Llanos de Luna deixi de ser la delegada del Govern espanyol a Catalunya i va avisar que el seu partit estarà a l'expectativa per veure la feina de Millo.