L'Institut d'Assistència Sanitària (IAS) ha tret a licitació la redacció del projecte constructiu de la nova Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'hospital Santa Caterina de Salt, destinada a atendre pacients semicrítics i també les obres, que tenen un pressupost de 2.323.146,11 euros. Les empreses tenen fins al 9 de desembre per presentar la seva oferta i l'obertura de pliques es farà el 9 de gener. El termini previst per a l'execució dels treballs és de vuit mesos.

La UCI de Salt serà una unitat de semicrítics creada amb la finalitat d'incrementar la capacitat de resolució de l'hospital Santa Caterina i facilitar, alhora, que l'UCI del Trueta es pugui concentrar en els pacients més complexos. El plec de prescripcions recull que la nova unitat neix per suplir una manca de llits polivalents per atendre pacients crítics a la demarcació. Això ha fet que a vegades hagin hagut de traslladar pacients a fora de Girona, «amb el perjudici personal, familiar i social que comporta».

La nova UCI del Santa Caterina actuarà de «satèl·lit» de la del Trueta, que continuarà concentrant els pacients crítics més complexos. La nova unitat estarà gestionada, des de la vessant mèdica, pel servei de Medicina Intensiva del Trueta.