Les pluges previstes al llarg d'aquesta setmana poden revertir la situació de sequera que viu el país. Els meteoròlegs han previst tres grans fronts de precipitacions que s'allargaran fins dilluns que ve i que poden ser crucials per revertir l'estat de sequera dels pantans.

El primer dels quals va arribar ahir i va deixar quantitats més o menys abundants al Pirineu, com ara els 84,4 litres per metre quadrat que es van registrar a la Vall de Núria. El front principal està previst que arribi el dimecres en forma de precipitacions generalitzades i vent. Amb tota probabilitat descarregarà amb abundància a les capçaleres i al Pirineu i permetrà alleugerir l'estrès hídric dels pantans.

Dissabte vindrà el tercer episodi de pluges. Si bé serà menor al de dimecres, aquest tornarà a deixar pluges a pràcticament tot el territori gironí. Aquestes són llargament esperades i poden fer sortir Catalunya de l'estat de prealerta de sequera que viu actualment, amb els embassaments a la meitat de la seva capacitat.