p.t.v. girona

n Girona acollirà dissabte una de les primeres jornades Edcamp de Catalunya, una nova modalitat de trobades obertes a tota la comunitat educativa amb la finalitat de compartir aprenentatges, coneixements, inquietuds i interessos sobre educació. El principal tret diferencial d'altres tipus de jornades és que, en aquest cas, els temes a tractar els proposen els mateixos participants i no l'organització.

La Fundació Jaume Bofill és la promotora dels Edcamp, en aliança amb la fundació internacional que promou aquest corrent. A Girona, la primera experiència es durà a terme aquest dissabte al matí -entre les 9 i tres quarts de 2 del migdia- a l'escola de Domeny. L'activitat començarà amb la proposta de temes per part dels assistents que, tot seguit, es compartiran i donaran lloc a tres sessions de treball diferents.

Aprendre i fer xarxa

Tal com assenyalen els impulsors de la iniciativa, l'Edcamp es basa en un aprenentatge entre iguals que es realitza a través de la conversa i l'intercanvi.

L'objectiu fonamental és «aprendre, fer xarxa i desenvolupar-se personalment i profesisonalment per transformar l'educació», tal com s'explica al web del projecte.

Per participar-hi, no es demana cap requisit concret, excepte les «ganes de compartir la teva manera de veure i entendre l'educació per poder-la posar a l'abast dels altres participants».