ddg girona

nProp de 400 establiments comercials i altres punts de recollida d'arreu de les comarques gironines participaran divendres i dissabte en el Gran Recapte que per vuitè any consecutiu organitzen els quatre bancs dels aliments catalans.

Les previsions són que durant aquesta edició a les comarques gironines es puguin recollir 550 tones de menjar, una xifra lleugerament superior a les 538 tones de l'any passat.

La campanya necessita uns 4.500 voluntaris que seran els encarregats de fer torns a cadascun dels establiments de la demarcació. A pocs dies de la recollida, encara falten alguns voluntaris per cobrir els torns d'alguns establiments. Cal tenir en compte que el fet que aquest any el Gran Recapte comenci divendres al matí fa que es necessitin més voluntaris.

Aliments de llarga durada

El president del Banc dels Aliments de les comarques de Girona, Frederic Gómez, assegura que més que la quantitat el que importa és la qualitat dels aliments recollits. El que es demana són aliments nutritius de llarga durada com llet, oli, farina, llegums cuits i conserves de peix i de carn, més que arròs i pasta que ja es rep per altres vies de donació.

Les persones interessades a cobrir algun torn es poden inscriure a través del web del Banc dels Aliments www.bancdelsalimentsgirona.org/, els telèfons 972 21 48 17 i 972 22 34 63 o per correu a l'adreça info@bancdelsalimentsgirona.org.