Una forta tempesta elèctrica deixa abonats sense llum

La major part d'afectacions es van concentrar a la Selva i al Gironès · La caiguda d'un llamp provoca retards a la línia de tren Figueres-Portbou · Protecció Civil emet una prealerta per inundacions al llarg d'avui

23.11.2016 | 10:15

Les tempestes d'ahir al matí van provocar problemes de subministrament elèctric sobretot al Gironès i a la Selva. La pluja més intensa va tenir lloc pels volts de les set i això va repercutir en afectacions.

Segons Endesa, els talls es van mantenir unes hores en alguns punts d'aquestes comarques. A Llagostera és on hi va haver més afectació, ja que des d'un quart i cinc de vuit hi havia 337 clients sense llum.

A Vidreres, el temporal també va deixar fins a 279 abonats sense servei i al Port de la Selva n'hi va haver 76. A la comarca del Baix Empordà pels volts de les set del matí i fins a quarts de nou, quan la tempesta va ser més forta, també hi va haver «microtalls».

En canvi, segons testimonis de Corçà i Cruïlles asseguren que hi va haver manca de subministrament elèctric durant prop d'una hora i quart, entre dos quarts de vuit i tres quarts de nou del matí.

Segons la subministradora en canvi hi va haver uns microtalls, un fet que es deu que des del centre de control per seguretat es fan desconnexions momentànies de les línies per seguretat quan hi ha la tempesta. Uns talls que segons Endesa són de molt pocs minuts i després es reconnecta el servei.

Tempesta elèctrica

Paral·lelament, la línia de tren Figueres-Portbou va patir retards a primera hora del matí a conseqüència de la caiguda d'un llamp. Les inclemències metereològiques van afectar la línia RG1, que va patir retards tot el matí.

Les afectacions van començar ben aviat per incidències a les instal·lacions a l'estació de Sant Pol de Mar. A més, un dels trens que sortia de Portbou a les 7.38 que havia d'arribar a l'Hospitalet a les 10.48 va estar aturat a Colera per les condicions climatològiques adverses fins fa poc menys d'una hora.

Al llarg del dia es van anar recuperant progressivament les freqüències i horaris per les estacions, va informar la companyia. Les afectacions, però, van superar els 15 minuts.

Protecció Civil va emetre una prealerta del pla per inundacions Inuncat per la previsió que hi pugui haver acumulacions d'aigua i creixement de rius i rieres al litoral i, principalment, al prelitoral des de la Selva fins al Baix Camp, on l'SMC també ha previst pluja abundant, rius i rieres poden créixer de forma sobtada si l'episodi de pluja és persistent, ja que el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) la va preveure des de la matinada i durant tot el dia a gran part del territori. També es preveu un episodi d'onatge fort que pot provocar incidències en el front marítim.

A més, les pluges també podran ser intenses en algun moment i de forma local a punts de la meitat est del país i per tant en aquests àmbits es podrien generar incidències per acumulacions d'aigua en zones urbanes. L'episodi de pluges s'iniciarà al matí per la part sud i anirà avançant cap al nord.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Ripoll intenta sobreviure al terror sobtat

Ripoll intenta sobreviure al terror sobtat

La recerca de solucions no és senzilla, com tampoc ho sembla l'autocrítica

Mohamed Aallaa arriba a Ripoll després que el jutge l´hagi deixat en llibertat provisional

Mohamed Aallaa arriba a Ripoll després que el jutge l´hagi deixat en llibertat provisional

Si bé el vehicle anava al seu nom, ha quedat acreditat que el "propietari real i qui disposa del...

La Unitat de Diabetis, Endocrinologia i Nutrició de Girona compleix 20 anys

La Unitat de Diabetis, Endocrinologia i Nutrició de Girona compleix 20 anys

El model d'atenció d'aquest servei sanitari ha reduït un 80% les derivacions a l'especialista i...

Ripoll s´uneix per promoure la cohesió social i evitar brots xenòfobs

Ripoll s´uneix per promoure la cohesió social i evitar brots xenòfobs

Veïns i entitats es mostren a favor de tornar a normalitat i "reconduir la convivència pacífica" -...

«Com pot ser Younes? ... no he vist mai a ningú tan responsable com tu»

«Com pot ser Younes? ... no he vist mai a ningú tan responsable com tu»

La colpidora carta d'una educadora de Ripoll que s'ha fet viral a les xarxes

Enllaços recomanats: Premis cinema