L'orfandat provatòria que l'advocat Carles Monguilod va posar de manifest durant la celebració del judici és el que ha dut a la secció quarta de l'Audiència Provincial de Girona a absoldre de violació, detenció il·legal, violència domèstica, coaccions i amenaces un jove que s'enfrontava a 26 anys i mig per aquests fets per una denúncia formulada l'any passat per la seva exparella. Els fets van ocórrer a Salt.

L'absolució no ha sigut completa perquè el jove ha sigut condemnat a sis mesos de presó -que ja va complir en preventiva- per un delicte de trencament de condemna. Encara que durant el judici es va vincular el trencament de l'ordre d'allunyament a un presumpte assetjament per part de l'exparella, el tribunal no passa per alt com aquest va anar voluntàriament amb ella a Platja d'Aro en cotxe tan sols dos mesos després que se li imposés l'ordre d'allunyament.

La principal prova de càrrec del cas era la declaració de l'exparella, però aquesta va guardar silenci i l'acusat només va respondre al seu advocat.