L'hospital de Campdevànol organitza una taula rodona el pròxim 1 de desembre a les 6 al Centre Cívic de Campdevànol per informar, prevenir i conscienciar sobre els accidents de la llar en infants, la primera causa de mortalitat dels menors.

Aquesta acció, que s'adreça a pares i mares, a familiars a càrrec d'infants i a professionals del sector vinculats amb la salut dels petits, s'emmarca dins del Mes de la Salut, que l'hospital de Campdevànol celebra cada any des del 2011.

La taula rodona estarà constituïda pel doctor Lluís Arcalà, pediatre de l'hospital de Campdevànol; Tere Franquesa, infermera de Pediatria de l'Àrea Bàsica de Salut (ABS) Ribes de Freser-Campdevànol, i Carme Murillo, directora de la llar d'infants El Barrufet.

En el marc de la sessió, es repartirà als assistents un full de recomanacions elaborades per l'hospital de Campdevànol, destinades a prevenir aquests tipus d'incidents. Així, per exemple, a fi d'evitar cremades a la sala d'estar s'assenyalen diferents mesures de seguretat, com protegir la llar de foc, tenir cura dels aparells elèctrics apagats però encara calents i procurar que els infants no vesteixin roba que sigui fàcilment inflamable. Pel que fa a intoxicacions, es recomana desar els medicaments i els productes tòxics de la llar fora de l'abast dels més petits.