La Comissió territorial d'urbanisme de Girona va donar llum verd ahir al nou Pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) de Viladamat, que ajusta el creixement previst a l'actual context econòmic i social, limitant el creixement residencial a 140 nous habitatges.

L'anterior POUM, de l'any 2006, estava anul·lat per una sentència del TSJC que obligava l'Ajuntament a tornar a tramitar-lo.

Des de la comissió van tenir en compte que s'ha reduït significativament el sòl urbanitzable, que passa dels 166.796 metres quadrats del pla del 2006 a 38.656 metres quadrats en l'actual document. Des de la comissió, doncs, remarquen com a positiu que s'hagi ajustat el creixement previst al context econòmic i social. El nou document fixa el creixement en un màxim de 140 habitatges nous.

El nou POUM també preveu un sector per a activitat econòmica (situat a llevant). Estarà comprès entre les edificacions comercials situades al llarg de la carretera, que s'han considerat sòl urbà.

Dos àmbits

D'altra banda, la Comissió ha aprovat definitivament una modificació del POUM d'Olot que permetrà incrementar la dotació d'equipaments i d'habitatge protegit del municipi canviant la qualificació de dos àmbits.

El primer, de 1.908 metres quadrats, se situa en la confluència del Barri Vell amb el de Sant Francesc-Sant Bernat. En aquest indret es preveia construir un equipament cultural, a prop de la plaça Campdenmàs, espais lliures i 34 nous habitatges, dels quals 19 havien de ser protegits. Amb el canvi aprovat, tot aquest àmbit es destinarà a equipaments i a espais verds.

El segon àmbit es troba al barri de Sant Miquel, a la cruïlla dels carrers Abat Racimir i Josep Maria Capdevila. Actualment acull un edifici residencial, ja construït, de 28 pisos lliures. Ara, es destinaran tots a habitatge protegit i, per tant, el municipi en guanyarà 9 respecte el previst inicialment.

A l'octubre passat la comissió ja va aprovar una altra modificació al POUM de la capital de la Garrotxa, en aquest cas encaminada a garantir l'abastament d'aigua a la població.

Mitjançant aquest canvi, uns terrenys elevats situats al límit est de la població, al sector de Batet-La Vila, es qualifiquen com a sistemes d'infraestructures de serveis tècnics.