La cúpula del Mas Marroch, testimoni d'abraçades i d'un menú memorable

La festa posterior va estar marcada pel «bon rotllo» i els retrobaments en un escenari de luxe · Vuit restaurants amb estrella de les comarques gironines van unir esforços per elaborar el menú

24.11.2016 | 11:32
La cúpula del Mas Marroch, testimoni d'abraçades i d'un menú memorable

Una gala històrica. Els germans Roca van aconseguir ahir a la nit un altre somni: aplegar a casa seva, a Mas Marroch de Vilablareix, els millors cuiners d'Espanya, en una gala que quedarà per a la història. Després de la cerimònia va venir l'ambient distès, les mostres de companyerisme i amistat i un sopar memorable elaborat pels xefs de vuit restaurants amb estrella de les comarques de Girona.

Just abans de començar la gala Andoni Luis Aduriz, del Mugaritz, es troba amb Martín Berasategui del Lasarte. El gran favorit amb el gran triomfador de la nit. Es veuen, s'acosten i es fonen en una gran abraçada amb petó inclòs. Amb un començament així, l'esdeveniment prometia.

Si una cosa tenen els cuiners és que la seva fabulosa rivalitat suma i no resta. És amistosa. Berasategui i Aduriz no van ser els únics que van fer evident el seu «bon rotllo». Una altra prova era David Guerrero, xef de DSTAgE de Madrid, amb dues estrelles Michelin. Guerrero ja n'havia aconseguit dues més al Club Allard, i ahir es va trobar amb la seva successora: María Marte, la persona capaç de mantenir aquestes dues estrelles al mateix lloc. El respecte mutu i el companyerisme es feia evident, i no només amb ell sinó amb tots els membres del gremi que ahir compartien somriures i anècdotes al Mas Marroch.

Després de la gala, els assistents van passar a l'elegant cúpula de fusta del Mas que els germans Roca reserven per a les grans ocasions. Precisament a l'entrada d'aquesta hi havia Jordi Roca. El mestre reposter feia honor al seu paper d'amfitrió donant la benvinguda als més de 400 assistents. Ho feia a la perfecció, repartint somriures i bona educació a parts iguals als seus convidats.

A dins, la cúpula reservava un dels plats forts de la cerimònia. Vuit dels restaurants amb estrella de les comarques gironines es van encarregar d'elaborar un menú únic, probablement el més deliciós i «estrellat» que s'ha fet mai a casa nostra: caldo fumat amb espagueti de fajol; «sotabosc» de la Vall de Bianya; xuixo amb crema de xampinyó i trufa, o ous estrellats de iogurt, xocolata blanca i mango; ou de galliner fresc del dia amb bolets i suc de rostit; paisatge volcànic de trufa eren algunes de les perles d'un menú acompanyat per les seves corresponents postres.

A dins, cares conegudes i no tan conegudes es passejaven entre els estands buscant el canapè perfecte en aquest «all stars» de la gastronomia gironina. Davant de la parada dels germans Roca, per exemple, es podia veure el periodista i presentador Carles Francino conversant animadament amb coneguts. Uns metres més enllà, a la zona Miramar, el president de la Diputació, Pere Vila, observava la feina dels cuiners del restaurant, amb Paco Pérez controlant la situació.

A l'altra punta, la xef Carme Ruscalleda es feia fotos a tocar del box del restaurant Empòrium, amb el mateix Màrius Jordà servint els plats. EL xef Miguel Cobo,, concursant de Top Chef i guanyador d'una estrella era un dels més sol·licitats per a les selfies.

Un altre cuiner que estava al peu del canó era Albert Sastregener, xef del Bo.Tic de Corçà. A la satisfacció per haver convertit Girona en el centre de la gastronomia ibèrica, se li suma el fet que ell i la seva dona, Cristina Torrent, estan a punt d'obrir un nou establiment, més ampli i modern, al mateix municipi.

A la festa no hi va faltar el vi i les postres: el més popular, sens dubte, el «Rocatocha». Centenars de persones van llepar el nas de Jordi Roca convertit en gelat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema