L'Agència Catalana de l'Aigua ha adjudicat les obres que milloraran el funcionament de la depuradora de Banyoles.

Els treballs suposaran una inversió superior als 1,7 milions d’euros i es preveu que puguin començar durant el mes de desembre

L’actuació servirà per reduir les concentracions de nitrogen i adaptar-se així a la normativa europea, garantint la qualitat de l’aigua retornada al medi i millorant l’estat qualitatiu de la conca del Ter

Les obres se centraran en adaptar el reactor actual a una configuració Bardenpho -tractament biològic mitjançant la modificació del sistema de llots sense cap addició de productes químics- de quatre etapes.

Amb aquests treballs, es reduiran les concentracions de nitrogen de l’aigua de la sortida de la depuradora, adaptant-se als requeriments de la Directiva 91/271/CEE, del Consell, sobre el tractament de les aigües residuals urbanes.

Precisament per complir amb la normativa, l’Agència Catalana de l’Aigua, segons informa en un comunicat, va establir aquesta "nova actuació com a urgent i prioritària dins el Programa de Mesures", amb l’objectiu d’agilitzar les obres per garantir el compliment dels paràmetres de la directiva el més aviat possible. Això comportarà una millora de la qualitat del riu Terri, que forma part de la conca del Ter, assegura.

La depuradora del Terri va ser inaugurada l’any 1992 i ha estat motiu de diverses ampliacions i modificacions al llarg dels anys, sent la darrera la que es va dur a terme l’any 2010.

Tracta les aigües residuals dels municipis de Banyoles, Porqueres, Camós, Cornellà del Terri, Palol de Revardit i Sords. Podeu trobar més detalls tècnics de l’actual depuradora en aquest enllaç.