Aliança de Girona i França per adaptar-se al canvi climàtic

La província i els Pirineus Orientals destinaran 1 milió d'euros per adaptar el turisme i l'agricultura

25.11.2016 | 10:12
Aliança de Girona i França per adaptar-se al canvi climàtic

Girona i el departament francès dels Pirineus Orientals treballaran plegats per adaptar-se al canvi climàtic. Aquesta aliança se segellarà mitjançant un projecte europeu de tres anys que buscarà unir esforços per adaptar el territori a banda i banda dels Pirineus als nous escenaris derivats de l'escalfament global.

El projecte, anomenat ECTAdapt, analitzarà les zones més vulnerables, els efectes sobre la població i executarà plans d'acció local perquè les dues activitats principals de la regió, el turisme i l'agricultura, tinguin recursos suficients per combatre el canvi climàtic.

Les comarques gironines i els Pirineus Orientals formen un espai conjunt anomenat «Espai català transfronterer», d'aproximadament 1,3 milions de persones. Els impulsors del projecte (la Diputació de Girona, el Consell d'Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les comarques gironines -CILMA- i les administracions locals franceses) busquen d'aquesta manera una col·laboració conjunta perquè ambdós territoris comparteixen unes condicions climàtiques i socioeconòmiques. El projecte ECTAdapt comptarà amb un pressupost d'un milió d'euros, dels quals el 65% estarà finançat per fons Feder de la Unió Europea.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema