Adif ha adjudicat les obres de millora i condicionament dels talussos situats en el tram de la línia del TAV entre Riells i Figueres amb un cost de més de 2,64 milions d'euros. L'objectiu de l'actuació és millorar les estructures i prevenir possibles esllavissades en episodis de fortes pluges que afectarien el sistema ferroviari i la circulació de tren. L'obra també preveu integrar els talussos al seu entorn.

Les actuacions s'han definit durant la inspecció feta als talussos que hi ha en els 75 quilòmetres de la línia del TAV entre Riells i Figueres arran dels episodis de fortes pluges que hi van haver a diferents punts de la demarcació de Girona entre l'octubre i novembre del 2014.

Els treballs preveuen integrar els talussos al seu entorn amb accions com ara 'hidrosembra, plantacions vegetals i la millora dels sistemes de drenatge de la plataforma. A més a més, també s'ha tingut en compte la seva durabilitat per evitar possibles afeccions en terraplens per culpa de la climatologia i el pas del temps.

El contracte s'ha adjudicat a l'empresa Vies i Construccions amb un termini d'execució de 12 mesos.