Tot Nuvis a Girona (divendres, dissabte i diumenge)

De divendres a diumenge, el Palau de Fires de Girona acollirà un any més Tot Nuvis que comptarà amb 122 expositors en 4.000 m2 i que s´organitza amb l´objectiu de proporcionar en un únic espai tots els elements que els organitzadors poden necessitar: des del lloc ideal per a una festa fins als vestits dels nuvis i dels convidats, passant per les empreses que s´encarreguen del càtering, grups musicals, decoració, pastisseria, joieria i un llarg etcètera.

Tot Nuvis obre les portes divendres partir de les quatre de la tarda i el dissabte i diumenge estarà obert de 11h a 20.30 h, amb entrada lliure per a tothom.

Encesa de llums de Nadal a Girona (divendres) i Figueres (dissabte)

Divendres, a Girona, a partir de 3/4 de 6 de la tarda inici de les cercaviles d´animació des de la zona del carrer de la Creu fins a la plaça Catalunya. Al voltant de les 7 de la tarda a la plaça Catalunya parlaments i encesa de les llums i posteriorment recorregut fins a la plaça de la Independència amb actes d´animació com xocolatada i ballada de sardana.

A Figueres, dissabte, a les 6 de la tarda a la Rambla, també es farà l'acte d´encesa de les llums de Nadal. Les corals de l´escola Sant Pau i de l´institut Ramon Muntaner amb l´acompanyament de Pere Puig interpretaran les cançons d´en Fumera.

"Tossudament Llach a l'Auditori de Girona" (divendres i dissabte)

La grandesa del llegat musical de Lluís Llach es veu confirmada aquesta vegada amb la iniciativa d´una orquestra de 70 músics (la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya) i quatre cantants de renom que han volgut dedicar-li Tossudament Llach, un espectacle que es presenta aquest dissabte i diumenge a l´Auditori de Girona. Tossudament Llach, que ha donat lloc a un doble disc del mateix títol que avui mateix es posa a la venda -també a Internet-, compta amb les veus de Manu Guix, Elena Gadel, Roger Padullés, Beth i el violí d´Elena Rey, per interpretar els 12 temes cantats d´un espectacle que també té sis temes instrumentals.

Fira de Sant Andreu a Torroella

Durant el cap de setmana celebració de la fira agrícola, ramadera i comercial de Sant Andreu amb la Fira comercial i artesana, Exposició de maquinària agrícola. Exposició de vehicles nous i segona mà, Activitats lúdiques i culturals, XXV Festa dels Cavalls, XIX Campionat de Catalunya de Coloms de Raça, XXV Concurs de Gossos d´Atura, XVI Fira en el Record, XI Mostra d´Entitats i XVII Jornada Tècnica de la Poma. La fira se celebra cada any el darrer cap de setmana del mes de novembre.

Teatre: Battlefield (Camp de batalla)», de Peter Brook

Fidel a la seva cita amb el festival, Peter Brook presenta aquest cap de setmana al?Teatre Municipal de Girona l´espectacle teatral «Battlefield (Camp de batalla». Fa trenta anys va posar en escena una versió de nou hores del mil·lenari poema èpic indi Mahabharata. Ara l´actualitza als temps moderns, en una versió reduïda a 1 hora, aproximadament.

Musical participatiu al Teatre Jardí de Figueres

La música és la gran protagonista aquest diumenge a les 6 de la tarda al Teatre El Jardí de Figueres. De la mà de l'Obra Social "la Caixa" es viurà el Musical Participatiu, un viatge per la història del teatre musical de Broadway a partir de peces emblemàtiques del gènere. El Musical participatiu és un concert, d'uns cinquanta minuts de durada aproximadament, per a cor, solistes i conjunt instrumental que recorre el territori català.

El «Corroc» d´Escarlata Circus, a La Carbonera de Girona

Escarlata Circus presenta, a les 5 de la tarda i a les 8 del vespre, l´espectacle CorroC a La Carbonera del Museu d´Art de Girona. Un muntatge que ho diu tot al mateix títol: una visita guiada a una col·lecció de pedres amb forma de cor, que cobren vida, expliquen històries. Una revisió dels antics gabinets de curiositats on ciència, art, joc i imaginació convivien perfectament.

Concert intimista amb Javier Muguruza i Bikimel a Figueres

L'auditori dels Caputxins de Figueres s'omple aquest dissabte amb la música dels cantautors Jabier Muguruza i Bikimel. Jabier Muguruza (1960) ofereix una actuació de forma intimista i jazzística. El cantautor basc hi presenta el catorzè disc de la seva carrera, 'Tonetti Anaiak'. La segona part del concert estarà protagonitzada per la cantautora barcelonina Bikimel, que presenta el seu tercer treball, 'No ben bé', la seva versió més despullada, acompanyada del pianista Xavier Lloses.

15ª Mostra de Formatges Artesans de Catalunya a Bàscara

A la Plaça Major, de 10 del matí a nou del vespre, aquest dissabte i diumenge, es podran tastar diverses mostres de formatges artesanals elaborats amb de llets de vaca, cabra i ovella. Durant la mostra també es farà la presentació del llibre 'Formatges, els 50 millors de Catalunya'.

Festa de la música a Blanes

A dos quarts d´una del migdia amb sortida des de la plaça de la Sagrada Familia i fins a la plaqça Espanya amb recorregut pels carrers de la Salut, de Jaume Ferrer, de Raval i de la Muralla i pel Pg. de Dintre, i com a acte de celebració de la Festa del Músic cercavila amb els membres de la Banda i Cobla del Col·legi Sta. Maria. A dos quarts de dues, a la plaça Espanya petit concert i breu audició de sardanes a càrrec de la banda i cobla del col.legi Santa Maria.