La província de Girona té una població estacional de gairebé 100.000 persones

El Baix Empordà i la Selva són la segona i la tercera comarca de Catalunya en habitants temporals, amb uns 30.000 en cada cas

25.11.2016 | 17:18

Segons les dades del padró del 2015, la província de Girona té 756.552 habitants. Però aquesta xifra no inclou la població estacional, que reflecteix les entrades i les sortides de persones a un municipi per motius laborals, d'estudis, de residència o bé turístics. Així, les dades que l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat) va publicar ahir –de l'any 2015– apunten que la província de Girona té una població estacional de gairebé 100.000 habitants equivalents a temps complet anual. De fet, totes les comarques gironines excepte una reben més entrades que sortides de persones; per tant, el resultat de la població ETCA (la suma entre habitants habituals i temporals) és positiu.

En concret, la població estacional entre les vuit comarques gironines és de 97.537 persones. El Baix Empordà i la Selva són la segona i la tercera comarca de tot Catalunya amb més habitants temporals en el balanç anual del 2015, amb 32.022 i 29.876 persones respectivament. La població estacional de l'Alt Empordà és de 18.020, de la Cerdanya de 7.707 i del Gironès de 4.950. Així mateix, el Ripollès té 4.132 habitants temporals i la Garrotxa 1.206. Segons l'Idescat, l'únic resultat negatiu es registra al Pla de l'Estany. El motiu és que aquesta comarca té més sortides que entrades de persones en el balanç anual de l'any 2015, de manera que la població estacional és de -376.

Ara bé, en termes relatius, la Cerdanya és la comarca de la província de Girona amb més habitants temporals. Si es calcula el pes percentual de les persones temporals de la Cerdanya, respecte a les residents, es conclou que la població estacional representa el 43,1%. En el cas del Baix Empordà suposa el 24,2%, de la Selva el 17,7% i del Ripollès el 16,3%. La població estacional representa el 12,9% respecte als habitants residents de l'Alt Empordà, el 2,7% del Gironès i el 2,2% de la Garrotxa. Pel que fa al Pla de l'Estany, com que la població estacional del 2015 és negativa, les persones foranes suposen el -1,2%.

Lloret, el tercer de Catalunya

Per poblacions, Lloret de Mar és el municipi gironí amb més habitants temporals, amb 16.337 persones equivalents a temps complet anual. De fet, es tracta de la tercera localitat de tot Catalunya amb més població estacional, segons les dades de l'Idescat de l'any 2015 (que analitzen les capitals comarcals, les poblacions de més de 5.000 residents i les que tenen una ETCA de més de 5.000 persones). Així mateix, la ciutat de Girona té 9.083 habitants temporals, Platja d'Aro 7.598, Blanes 5.643 i Torroella de Montgrí 5.421. També la població estacional de Tossa de Mar és de 5.065 persones, de Roses de 4.900, de Calonge de 4.699 i de Palafrugell de 4.396.

En canvi, el municipi gironí amb menys habitants temporals és Salt, amb -1.782 persones equivalents a temps complet anual. Una altra localitat amb la població estacional negativa és Vilafant amb -813 habitants, Figueres amb -666 i Cassà de la Selva amb -428, igual que la Bisbal d'Empordà. Tot i això, en termes relatius, Pals és el municipi gironí amb més població estacional. Si es calcula el pes percentual de les persones temporals de la localitat, respecte a les residents, es conclou que els habitants temporals representen el 104,1%; per tant, superen la població residencial.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Un incendi als marges de la carretera de Vilopriu obliga a tallar la via més d´una hora

Un incendi als marges de la carretera de Vilopriu obliga a tallar la via més d´una hora

Les flames, que no es van estendre a la zona boscosa, van afectar una petita àrea dels vorals de...

Banyoles frena els pisos tutelats del Bisbat i vol més protecció del jaciment arqueològic

Banyoles frena els pisos tutelats del Bisbat i vol més protecció del jaciment arqueològic

?L'Ajuntament demana al Patronat Santa Creu que retoqui l'avantprojecte presentat aquest estiu, ja...

Una explosió providencial

Una explosió providencial

Els gihadistes preparaven des d'Alcanar un atemptat molt més mortífer, però la deflagració els va...

«Vam començar a sentir els trets però ens vam pensar que eren focs artificials»

«Vam començar a sentir els trets però ens vam pensar que eren focs artificials»

?«Va ser una sensació de pànic, de por i desesperació i el cor m'anava a 100 per hora», comentava...

Investiguen si la mort d´un home a Sant Just té a veure amb els atemptats

Investiguen si la mort d´un home a Sant Just té a veure amb els atemptats

?Un jove va aparèixer apunyalat dins d'un vehicle que s'havia saltat un control ?No hi ha proves...

Enllaços recomanats: Premis cinema