L'Ajuntament de Sant Jaume de Llierca marcarà els llocs on és aconsellable aparcar al nucli antic. Segons ha explicat l'alcalde Jordi Cargol (PDCat), ara, ell i l'agutzil miren els llocs, on no hi ha garatges ni d'altres llocs, on els cotxes estacionats puguin representar un obstacle per als veïns que vulguin treure un vehicle al carrer.

Quan tinguin l'estudi fet, marcaran els llocs, on càpiga un vehicle amb ratlles blanques. Segons l'alcalde, la intenció és propiciar que quan els veïns vulguin treure el cotxe al carrer per anar a treballar ho puguin fer.

Ha raonat que Sant Jaume de Llierca és una localitat de 820 habitants i no té establert un règim de guals permanents a les ordenances. Ha exposat: «Encara que el tinguéssim no podem oferir el servei de la grua que treu el cotxe de davant de les portes». Cargol ha assenyalat que el poble és petit però hi arriba molta gent que hi va a treballar i aparca davant dels garatges dels que se n'han d'anar a treballar.

Senyalització

Els llocs indicats per aparcar s'afegiran a la senyalització estrenada fa dues setmanes. L'alcalde ha valorat el resultat de molt bo i ha considerat que els veïns estan molt contents.

El poble no tenia senyals i segons com els cotxes coincidien i hi havia problemes. Ara, tenen senyals d'aturada horitzontals i verticals i direccions prohibides. L'ordenació ha tingut un cost de 21.000 ?.