n Els bancs d'aliments catalans van començar ahir la vuitena edició del Gran Recapte, amb el lema «La màgia la poses tu!» i l'objectiu de recollir, en dos dies, més de 4.600 tones d'aliments nutritius i proteics per als més necessitats en 2.500 punts de Catalunya i amb l'ajuda de més de 26.000 voluntaris.

El president del Banc d'Aliments de Barcelona, Eduard Arruga, va donar el tret de sortida a la gran recollida d'aquest any en un acte al mercat de les Corts de Barcelona, al qual també va assistir la vicepresidenta del Banc d'Aliments de Barcelona, Roser Brutau. La campanya acabarà demà, quan s'iniciarà la classificació dels productes recollits per tal de distribuir-los «a totes les famílies que passen gana al nostre país que, lamentablement, encara són massa», va dir Arruga.

L'any passat, els quatre Bancs d'Aliments de Catalunya van recollir 4.642.000 quilos d'aliments, que es van distribuir a totes les persones que els necessitaven, aproximadament unes 235.000 (20 quilos per persona).

A tall d'exemple de col·laboracions concretes, l'empresa Llet Nostra ha donat 10.000 litres de llet per al Gran Recapte d'aliments, l'equivalent a la càrrega d'un camió -va explicar la companyia en un comunicat.