n La revista Enfermería en Desarrollo, editada pel Sindicat d'Infermeria (SATSE) en col·laboració amb la Fundació per al Desenvolupament de la Infermeria (FUDEN), va celebrar aquest dijous la gala de lliurament dels seus premis anuals. Entre els vuit guardonats d'aquest prestigiós certamen, va resultar premiada la infermera gironina Noèlia Quirant, en la categoria «Universitat. Treballs de fi de grau, Màster i EIR».

Pel que fa al treball guardonat de Quirant, consisteix en una sèrie de curtmetratges que, sota el títol «Hi som per tu. Ens veus?», pretenen fer notar a la població la importància de la feina d'infermeria. «Què passaria si un dia desapareguessin les infermeres?», és la premissa de la qual parteixen els onze guions -quatre d'ells filmats- que conformen el treball de fi de grau de Quirant, estudiant de la Facultat d'Infermeria de la Universitat de Girona (UdG).

Després de quatre anys recorrent hospitals per completar les seves pràctiques, Quirant va descobrir el món de la infermeria, tot i que també la imatge estereotipada que la societat té d'aquesta professió i la invisibilitat de la seva feina. Així, va dedicar el projecte de fi de grau a lluitar contra aquesta manca de reconeixement, creant uns curtmetratges que mostren la feina de la infermeria i en subratllen la seva importància.