Els robatoris a l'interior dels habitatges de Quart han augmentat.

Entre els mesos de gener i setembre d'aquest any, els Mossos d'Esquadra han registrat sis furts més que fa un any dins dels domicilis d'aquest municipi. Els robatoris es van concentrar el setembre, quan es van produir cinc furts d'aquest tipus.

En una resposta parlamentària a una pregunta del PSC, el director general dels Mossos, Albert Batlle, ha admès que aquest creixement dels robatoris a Quart ha deixat una sensació d'inseguretat entre els veïns.

Per aquest motiu, la policia catalana ha optat per incrementar la vigilància de seguretat ciutadana al municipi. També ha augmentat els controls de pas a les carreteres que donen accés a Quart, així com el patrullatge del grup rural. De la mateixa manera, davant la sensació d'inseguretat que han provocat els furts, els Mossos estan fent xerrades als veïns, a part de difondre consells de prevenció dels robatoris als domicilis.

En paral·lel, Batlle ha manifestat que «existeix una interlocució constant amb l'alcalde del municipi [de Quart] per posar en comú els dispositius i les accions per millorar aquesta situació».

Reducció dels delictes

Malgrat tot, els Mossos han apuntat que entre els mesos de gener i setembre d'aquest any, els fets delictius de Quart han experimentat una reducció de l'11,9%, respecte al mateix període de l'any passat. Es tracta, segons la policia catalana, de 10 fets menys que fa un any. Per això, segons els Mossos, els robatoris a l'interior dels habitatges del municipi han representat «un augment puntual i concentrat en el temps».

De fet, part dels furts dins dels domicilis de Quart es van produir durnat el setembre. Alguns dels robatoris van ser en habitatges situats al carrer Modaguer d'aquesta localitat, on els lladres van entrar aprofitant que els propietaris no es trobaven a l'interior dels immobles.