El rebuig a la violència contra les dones dóna la veu a Creu Roja

?L'Ajuntament de Girona, la Diputació i la delegació de la Generalitat s'uneixen en el Dia Internacional ?La Xarxa de Dones Girona ret un homenatge a les 37 víctimes del 2016

26.11.2016 | 00:02
L´acte institucional que es va celebrar ahir per eradicar la violència contra les dones.

n La presidenta de la Creu Roja de Girona, Roser Llevat, va llegir el manifest institucional del Dia internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones, en el qual es va expressar el rebuig de la societat per aquestes actituds. La lectura va precedir un minut de silenci en record de les víctimes.

L'Ajuntament de Girona, la Diputació i la delegació de la Generalitat de Catalunya van commemorar aquesta jornada, ahir al migdia, de forma conjunta tal com és habitual.

L'acte va comptar amb la presència de l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el president de la Diputació de Girona, Pere Vila, i el delegat del Govern de la Generalitat, Eudald Casadesús, a més d'altres representants institucionals i membres de la societat civil gironina. Roser Llevat, juntament amb les tres autoritats que van presidir l'acte, va encendre una espelma commemorativa.

A més, la psicòloga especialista en atenció a la violència masclista Alba Alfageme va fer una breu intervenció per tal de contextualitzar l'efemèride i explicar la situació actual en l'àmbit de la violència envers les dones.

D'altra banda, a les 7 de la tarda, la Xarxa Dones Girona va retre un homenatge a les 37 dones que han estat assassinades durant el 2016, 16 dels Països Catalans. Aquest acte va consistir en la lectura d'un manifest i en una projecció d'imatges. Les organitzadores hi van convidar la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa; la regidora d'Igualtat, Drets Socials, Treball, Joventut i Seguretat de l'Ajuntament de Girona, Sílvia Paneque; entre altres autoritats, entitats de la ciutat, partits polítics i ciutadania.

El seu manifest condemnava tot tipus de violència –física, psicològica o econòmica– contra les dones, esmentant els col·lectius més vulnerables. Entre ells, es van referir a les dones lesbianes o transexuals, les refugiades o les prostitutes. També van denunciar la violència psicològica que pateixen moltes dones a la feina. També hi va haver lloc per a l'exigència de recursos i pedagogia per combatre aquestes situacions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Ripoll intenta sobreviure al terror sobtat

Ripoll intenta sobreviure al terror sobtat

La recerca de solucions no és senzilla, com tampoc ho sembla l'autocrítica

Mohamed Aallaa arriba a Ripoll després que el jutge l´hagi deixat en llibertat provisional

Mohamed Aallaa arriba a Ripoll després que el jutge l´hagi deixat en llibertat provisional

Si bé el vehicle anava al seu nom, ha quedat acreditat que el "propietari real i qui disposa del...

La Unitat de Diabetis, Endocrinologia i Nutrició de Girona compleix 20 anys

La Unitat de Diabetis, Endocrinologia i Nutrició de Girona compleix 20 anys

El model d'atenció d'aquest servei sanitari ha reduït un 80% les derivacions a l'especialista i...

Ripoll s´uneix per promoure la cohesió social i evitar brots xenòfobs

Ripoll s´uneix per promoure la cohesió social i evitar brots xenòfobs

Veïns i entitats es mostren a favor de tornar a normalitat i "reconduir la convivència pacífica" -...

«Com pot ser Younes? ... no he vist mai a ningú tan responsable com tu»

«Com pot ser Younes? ... no he vist mai a ningú tan responsable com tu»

La colpidora carta d'una educadora de Ripoll que s'ha fet viral a les xarxes

Enllaços recomanats: Premis cinema