El Ripollès atén 44 casos nous de drogodependència entre el gener i el setembre

?A partir de la setmana vinent, el centre de salut mental infantojuvenil i el d'atenció a les addicions de Ripoll es traslladen al CAP d'aquesta població

26.11.2016 | 00:02
Una fotografia d´arxiu de l´exterior del CAP de Ripoll.

n El centre de salut mental infantojuvenil i el centre d'atenció i seguiment a les drogodependències del Ripollès prestaran, a partir de la setmana vinent, el seu servei al CAP de la capital de la comarca, que s'ubica al carrer Macià Bonaplata de la població. Amb el trasllat dels equipaments, situats fins ara a la carretera Sant Joan (Colònia Estamariu), es guanya en accessibilitat i es millora la vinculació dels usuaris amb els centres, el seu seguiment i la coordinació amb els professionals de la xarxa de salut mental, així com amb l'equip mèdic i d'infermeria de capçalera.

Coincidint amb aquest trasllat, els serveis de salut mental del Ripollès han fet un balanç de la seva activitat. En el cas de l'atenció a les addiccions, en tot el 2015 el centre d'atenció i seguiment a les drogodependències (CAS) del Ripollès va atendre 166 pacients i va fer un total de 1.069 visites. Pel que fa a aquest any, entre els mesos de gener i setembre, ha atès 44 casos nous i en total ha portat a terme 887 visites.

Així mateix, l'any 2015 el centre de salut mental d'adults (CSMA) del Ripollès va atendre 889 persones i va registrar un total de 4.660 visites. Des del gener i fins al setembre d'aquest any, ha fet 3.923 visites, de les quals 211 corresponen a primeres visites. Pel que fa a l'equip d'infantojuvenil, el 2015 va atendre 190 persones, que van sumar un total de 641 visites. Entre el gener i el setembre d'aquest any, ha comptabilitat 547 visites, de les quals 38 són primeres visites.

Pel que fa a l'activitat del Centre de Dia del Ripollès, que atén els pacients que necessiten augmentar la seva capacitat funcional per poder ser el màxim d'autònoms dins la comunitat, l'any 2015 va tenir en total 49 usuaris, dels quals 10 hi van assistir per primera vegada. Aquests usuaris van participar, en tot l'any passat, en les 3.808 sessions d'activitats de rehabilitació psicosocial que es van fer.

A diferència dels serveis de salut mental del Ripollès, el Centre de Dia es mantindrà al seu emplaçament actual, a la carretera Ribes de Freser. Mentrestant, el CAS i el CSMA es traslladen aquest cap de setmana i el proper dilluns ja estaran operatius al CAP de Ripoll.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema