n Salvador Carrera (Ribes, 1935) va ser nomenat fill predilecte de Ribes de Freser i va rebre la medalla de la vila. El reconeixement va tenir lloc ahir a la tarda, al Teatre Municipal de la localitat, ple a vessar. Carrera va exclamar que els homenatges són més agraïts si són a casa.

D'aquesta manera, Salvador Carrera va reviure, davant dels veïns de tota la vida, una trajectòria pública començada a partir del compromís amb l'associacionisme local. L'alcalde, Marc Prat, va resaltar el mecenatge de Carrera al poble. Va recordar la fundació del Centre d'Iniciatives de Ribes, el mecenatge de la piscina, el finançament d'esquís al jovent perquè poguessin anar a esquiar a la Vall de Núria o l'organització d'un campionat estatal de patinatge.

Al 1979, va ser el primer alcalde de la nova democràcia. Entre el 1983 i el 1987 va ser president de la Diputació de Girona. Va ser escollit diputat per CiU per la demarcació de Girona entre el 1986 i el 1993. Al congrés va ser secretari segon de la Comissió de Defensa i vocal suplent de la Diputació Permanent del Congrés de Diputats.

Va ser escollit senador a les eleccions generals espanyoles del 1996. D'aquest any fins al 2000 va ser portaveu adjunt del grup parlamentari de CiU al Senat i membre de la Diputació Permanent i vicepresident primer de la Comissió Mixta per a la plena professionalització de les forces armades. El 2000 va deixar la política i va formar part del RCD Espanyol. El setembre del 2002 va ser nomenat president del Consell Social de la Universitat de Girona.

En el mateix acte també van rebre la medalla del municipi l'Associació de dones i el Teatre d'Emergència. L'alcalde va explicar que l'Associació de dones va ser pionera en la reivindicació de les dones a la societat. La distinció per al Teatre d'Emergència -segons ell- està basada en el treball constant de l'entitat i en la dinamització de la localitat. Organitzen el carnaval, actuen en els pregons i estan en la cultura.