Els Mossos d'Esquadra han denunciat tres persones com a responsables de dos tallers mecànics de Figueres que abocaven els residus que generaven al riu Muga al seu pas per Peralada i Cabanes, a Girona. Entre els materials que van llençar, els agents hi han trobat una garrafa d'oli de motor, diversos para-xocs, òptiques d'automòbil i fins i tot el ventilador d'un cotxe.

La investigació es remunta al passat 14 de novembre després que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) alertés la policia d'un abocament incontrolat de residus a la llera del riu Muga, al seu pas per Cabanes (Alt Empordà). Després de fer un estudi dels diferents materials, els Mossos van trobar indicis que l'origen podria ser un taller de Figueres en què l'amo no tenia els requisits necessaris per gestionar els residus. Vuit dies més tard els Mossos van detectar un segon abocament també en el riu Muga, al terme municipal de Peralada, i en van situar l'origen en un altre taller de la capital de l'Alt Empordà.

En aquest cas va ser la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) dels Mossos la que va detectar la infracció. Entre els materials que havien llençat hi havia pneumàtics, bidons i diferents plàstics. Els agents, a més, van trobar-hi també la documentació del taller. Quan s'hi van dirigir, van identificar el responsable del negoci i van comprovar que no tenia cap justificant de recollida de residus sòlids, document que és necessari per poder realitzar l'activitat.

Com que en cap dels dos casos els propietaris dels dos tallers van poder justificar la gestió de residus de forma correcta, els Mossos d'Esquadra van decidir denunciar els tres propietaris com a infractors de la llei reguladora de residus.

Els agents de la Unitat Regional de Medi Ambient seguiran fent inspeccions d'ofici i a requeriment de l'Agència Catalana de l'Aigua per tal de detectar empreses que aboquin residus al medi ambient.