Les estacions d'esquí gironines La Molina, Vallter 2000, i Masella van estrenar temporada aquest cap de setmana amb molt bones sensacions. Més de 7.000 esquiadors van passar per les tres estacions, que tenen ara la vista posada al pont de la Puríssima.

Les temperatures baixes i la neu que va caure dissabte a la nit va permetre gaudir d'un bon cap de setmana a Masella. L'estació va poder obrir 16 pistes i sis remuntadors que es mantindran en actiu durant tota aquesta setmana.

Masella, que va obrir el passat dijous, va ser la primera estació gironina a estrenar temporada. Des del dia de l'obertura fins ahir, hi van passar un total de 5.500 esquiadors. Una «bona xifra», segons els responsables de la instal·lació, per ser el primer cap de setmana de la temporada i per estar a una setmana vista del Pont de la Immaculada, quan s'espera una gran afluència de persones.

La Masella ara es prepara per obrir els sectors de Coma Pregona i La Pleta, amb l'objectiu que dijous, 1 de desembre, l'estació tingui obertes 25 pistes amb 30 km esquiables. També preveuen tenir en marxa un total de set remuntadors: el telecadires de Coma Oriola, Masella Jet i Jumbo Tosa; els teleesquís de Debutants de Coma Oriola, Rasos i la Tosa; i la cinta de debutants del Pla de Masella. Així com tenir el 100% del desnivell esquiable obert des de la Tosa -2535 m- fins al Pla de Masella.

Per altra banda, Vallter 2000 i La Molina van obrir parcialment les seves instal·lacions mentre que l'altra estació gironina del Grup de Turisme i Muntanya de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), la Vall de Núria, va romandre tancada a l'espera d'obrir el proper cap de setmana.

Un total de 1.800 esquiadors van passar per La Molina, que va obrir només la pista Dues Estacions. El servei de Ski Ratrac, que trasllada els esquiadors fins al Refugi del Niu de l'Àliga, també va estar actiu i, segons van destacar responsables de l'estació, va ser tot un «èxit».

De dilluns a divendres, l'estació de La Molina estarà tancada per tal que les màquines puguin treballar en la preparació de les pistes i així obrir de nou aquest cap de setmana amb el màxim de quilòmetres esquiables possibles.

Els esquiadors també van poder gaudir d'un bon cap de setmana a Vallter 2000 amb una neu acumulada de 26 cm a cota baixa i 39 cm a cota alta i amb dues pistes obertes. El director de l'estació, Enric Serra, considera un èxit el fet de tenir aquest gruix de neu quan encara no ha acabat el novembre. «L'any passat vàrem haver d'esperar al febrer per veure l'estació així de blanca», va comentar Serra.

Les bones sensacions per l'estrena tan prematura fan ser optimistes els responsables de les estacions, de cara al proper cap de setmana i al pont de la Puríssima. Des de Vallter 2000 estan convençuts que «bona part de l'estació estarà oberta» els pròxims dies

Serra va exposar, a més, que «es nota més interès» per part dels esquiadors i els usuaris. El director de Vallter va assegurar que han percebut un repunt en el nombre de visites a la web, i cada cop s'atenen més trucades de gent interessant-se. «També ens traslladen la mateixa percepció des del sector de l'hostaleria», comenta Serra.

Molts dels esquiadors que s'han acostat a les estacions gironines aquest cap de setmana van reconèixer que ho esperaven amb ganes. En Joan i l'Arnau, de Gavà, estaven «ansiosos» per poder acostar-se al Pirineu gironí. «Hem anat un parell de cops a Andorra i ara, per fi, podem gaudir de la neu a les estacions de casa», comentava en Joan des de l'estació de Vallter 2000.

Aquesta setmana Masella i Baqueira Beret són les úniques estacions del Pirineu espanyol que romandran obertes durant els dies feiners.