Figueres va celebrar ahir la primera edició de la Cursa de la Dona, que va comptar amb un total de 3.315 participants inscrites. L´acte va ser organitzat pel Grup Iris Associació Afectades de Càncer de Mama i l'Ajuntament de Figueres, amb el suport de l´Atletisme Figueres i la botiga Valoesport.

El tret de sortida de la marxa solidària va ser a les 10 del matí al carrer Nou, Font Lluminosa i el recorregut va ser d´aproximadament 5 quilòmetres, passant per la pujada del Castell, l´avinguda de Perpinyà, el carrer Sant Pau i el ­carrer Nou, per arribar a la meta a a plaça Catalunya. Allà mateix es va celebrar una festa de cloenda amb la participació del grup de percussió Tramuntakada, l´speaker Locución Pol Alvarez i un pilar de dones de la mà de la Colla Castellera Figueres. A més durant la jornada les participants van poder disfrutar de zumba, discomòbil, sorteig de regals i lliurament de premis.

Cursa de rècord

La cursa de la dona és l´esdeveniment esportiu femení més gran d´Europa i té un objectiu principal solidari: recaptar diners per a la cura i la investigació del càncer de mama.

Aquest esdeveniment té lloc a moltes ciutats i cada any n´augmenta la participació. Enguany, Girona va celebrar la seva edició més multitudinària amb 5.500 inscripcions, una xifra inicial al limit previst de 5.000, a causa de l´alta demanda.