Episodi de fortes pluges aquest cap de setmana a les comarques gironines, on a Espolla i Garriguella van caure més de 100 litres. Fortes precipitacions van descarregar el dissabte mentre que ahir el mal temps es va retirar cap al sud de Catalunya.

La comarca de l'Alt Empordà va ser on la pluja va descarregar amb més força. A Espolla, entre dissabte i diumenge, van caure un total de 139 litres, a Garriguella 102 litres, a Portbou 62,1 litres, a Cabanes 30,6 litres i a Roses 18,8 litres. Les pluges també van arribar aquest cap de setmana a altres indrets de les comarques gironines com a la Vall d'en Bas (37,5 litres), a Olot (33 litres) i a la Vall de Núria (23 litres), mentre que a Girona ciutat només van caure 5 litres.

Després d'un intens episodi de pluges el dissabte, la tendència d'ahir a les comarques gironines va ser l'obertura de clarianes. Tot i això, a la matinada de diumenge es van produir forts ruixats a l'Alt Empordà, on a Portbou van caure més de 50 litres. Unes pluges que al llarg del matí es van anar retirant cap al sud de Catalunya, on es van produir tempestes localment fortes i amb calamarsa i noves mànegues marines, concretament a la costa central catalana i al litoral valencià, que van deixar imatges impactants.

El dia d'avui començarà amb les restes de la pertorbació que ha protagonitzat el cap de setmana. Les clarianes recuperaran terreny, però de manera transitòria.