La jornada central del Gran Recapte d'Aliments del passat dissabte (26 de novembre), a Olot, va suposar la recollida de 31.937 unitats d'aliments i productes bàsics amb destinació al banc d'aliments de la Garrotxa. Són 690 unitats més que l'any anterior.

Per tal de classificar més bé les donacions, Càritas (un dels ens organitzadors) ha establert un nou sistema de comptabilització dels productes donats. La idea és optimitzar la distribució dels productes al llarg de l'any.

Carles Oller (responsable de Càritas Garrotxa) ha fet un balanç molt positiu dels tipus d'aliments i productes recollits, i ha donat les gràcies als participants pel fet d'haver seguit les indicacions dels organitzadors i així permetre optimitzar al màxim els recursos.

Al gran recapte de dissabte van participar 18 supermercats, 270 voluntaris i es van fer servir 700 bosses de roba confeccionades als casals de jubilats de la Garrotxa. Un cop finalitzada la jornada del Gran Recapte a Olot, la campanya de recollida d'alimentsi productes bàsics continua a la resta de municipis de la comarca a través de botigues i casals d'avis.