«Circuli amb precaució». Aquesta és la recomanació que es pot llegir en un panell informatiu instal·lat recentment a l'autovia A-2 en direcció a Girona, a l'alçada de Fornells. Els conductors que se'l troben ho farien de bon grat si no fos perquè el rètol electrònic és tan potent que els enlluerna, impedint-los seguir tan sensat consell.

Les carreteres i autovies d'arreu de l'Estat tenen instal·lats diversos cartells d'aquest tipus per conscienciar sobre una conducció responsable. Aquest, però, ha generat polèmica. Molts han estat els conductors que els últims dies s'han queixat per la seva excessiva lluminositat.

«A mesura que es va fent fosc empitjora, abans de passar-hi per sota gairebé has d'apartar la mirada», explicava ahir una de les afectades. «A la N-II arribant a Fornells hi ha un rètol lluminós de "posa't el cinturó" que enlluerna el conductor», avisava en un missatge a Twitter un altre usuari amb còpia als Mossos d'Esquadra i a l'Ajuntament de Fornells.

El rètol, situat entre Fornells de la Selva i el polígon industrial de Riudellots de la Selva, causa molèsties a partir de les cinc de la tarda, quan el sol comença a pondre's. El trànsit en aquelles hores és moderat, sobretot d'usuaris que treballen fora de Girona i tornen a la ciutat després de la jornada laboral.

L'alcalde de Fornells, Narcís Boschdemont, va explicar que analitzaran el cas i estudiaran fer una reclamació per resoldre aquest problema.