Tots els centres d'atenció primària i consultoris locals de l'Institut Català de la Salut (ICS) s'han adherit al projecte No puc esperar!, una iniciativa impulsada per l'hospital Josep Trueta de Girona perquè les persones amb malalties intestinals cròniques que necessitin un lavabo hi tinguin accés. La incorporació dels gairebé mil centres d'atenció primària i consultoris locals de l'ICS a la iniciativa ha permès augmentar més d'un 70% el nombre d'establiments adherits, que ja són 2.400.

Els pacients que formen part del projecte tenen un carnet que els permet poder utilitzar els lavabos dels establiments sense haver de donar cap explicació. Tots els centres i equipaments adherits tenen a la porta un distintiu, que estan rebent durant aquests dies, que els acredita com a membres.

La iniciativa va néixer arran de la col·laboració de l'Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa de Catalunya (ACCU Catalunya) i la Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal del Trueta, i va destinada a persones que pateixen la malaltia de Crohn, colitis ulcerosa i altres afeccions inflamatòries del còlon, que reben el nom genèric de malaltia inflamatòria intestinal. També s'hi inclouen els pacients que han estat sotmesos a una colectomia (extirpació quirúrgica del còlon) i tots els pacients que els professionals de medicina que col·laboren en el projecte consideren que cal incloure-hi.

Les targetes identificatives per als usuaris del projecte No puc esperar! les emet l'ACCU Catalunya i les reparteixen els serveis d'aparell digestiu dels hospitals col·laboradors.