n L'Ajuntament de Santa Pau ha contractat una noia a través del pla de Garantia Juvenil. La previsió és que la noia estigui llogada durant 6 mesos. Es tracta d'una iniciativa europea destinada a reduir l'atur entre els joves. La idea és inserir al mercat laboral joves de 16 a 30 anys. Entre altres coses, el joves contractats han d'haver estat 30 dies sense feina abans de demanar acollir-se a un dels programes del pla.

La noia contractada a Santa Pau -segons ha explicat l'alcalde, Josep Companys (UxSP-AM-ERC)-, ha de dinamitzar el local jove. Així doncs, el local jove resta obert de les 16,30 a les 19 hores, perquè els joves puguin fer els deures i treballar projectes de manera conjunta.

La previsió és que en els propers dies tingui una reunió entre l'Ajuntament i els pares, perquè els pares tinguin més informació sobre el pla de garantia juvenil.

Al 2013, l'Ajuntament va adequar com a local jove l'edifici que havia deixat la funció de dispensari municipal. La idea era que fos un lloc de trobada i d'estudi per als joves del poble.

Des de llavors, el local ha format part de la xarxa de les activitats de joventut a la localitat. A l'estiu tenen brigada jove, organitzen sortides a les pistes d'esquí i a parcs temàtics i, a més, acorden competicions esportives.